U Beogradu se 16. listopada 2019. godine održala regionalna konferencija BuildUp 2019 – Digitalna gradnja o implementaciji novih tehnologija u arhitektonskom projektiranju u organizaciji portala Gradnja.rs koji na kvalitetan način prati zbivanja na arhitektonskoj sceni u regiji i svijetu.

Čestitamo Sonji Brstini, Igoru Coniću, Draganu Markoviću i ostaloj ekipi s portala na sjajnoj organizaciji same konferencije koja se održala na odličnoj lokaciji (Fabrika) i okuplila velik broj stručnjaka čija su predavanja bila opsežna ali jezgrovita.

Tako je, između ostalih, Nebojša Zaklan iz Case3D-a osim sjajnog predavanja o radu studija i novim tehnologijama u proptechu, predstavio i VR iskustvo vožnje biciklom. Marko Dabrović prezenitao je radove studija 3LHD kroz prizmu BIM-a, a Gordana Radonić iz tvrtke Graphisoft ukazala na prednosti parametarskog projektiranja i nesvjesno napravila odličan uvod za naše predavanje.

Vedran Jukić podijelio je iskustva studija SODAarhitekti s korištenjem BIM-a na različitim projektima. Kroz predstavljanje naših radova prikazao je put kojim studio prolazi pri korištenju BIM tehnologije u svim fazama izrade projekata.

Uživali smo i u testiranju novih tehnologija, šetnji gradom, beogradskim specijalitetima u Mama Shelter, a u Betonhali smo proslavili i rođendan našeg Matije Sedaka.